„Renovar Avocat Iasi: penal, international. Articole

„Renovar Avocat Iasi: penal, civil, international. Articole

„Renovarea Casei Joseph Zoller este o reamintire a unor vremuri când națiunea noastră abia se năștea”

renovarea-casei-joseph-zoller-este-o-reamintire-a-unor-vremuri-cand-natiunea-noastra-abia-se-nastea

David Burcovschi este unul dintre tinerii cu care orice oraș ar fi mândru. Pasionat de IT, David a intrat în atenția publică încă pe când era elev la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” și a pus la punct o aplicație pentru Poliție. Ulterior, și-a deschis propria afacere și este student la FEEA. Am stat de vorbă cu David despre provocările unei afaceri în anul de grație 2020, când lumea pare să-și fi pierdut orice direcție, dar și despre un proiect inediat pentru Iași –  refacerea online a poveștii Casei „Jospeh Zoller”.

– IT-ist și managerul unei afaceri de succes. Care este secretul? Ce te-a atras la acest domeniu?

– M-a atras faptul că e un domeniu unde ai multe provocări, unde mereu există ceva de învățat, de implementat și oferă o sferă largă de oportunități de dezvoltare.

– Cum a început povestea ta, David?

– Care poveste? În lumea IT-ului? Undeva prin clasa a VI-a, când am început să fiu pasionat de robotică și de programare algoritmică. Primii mei pași au fost să învăț Linux și să programez microcontrolere Atmega. Pe de altă parte, povestea mea în afaceri a început în clasa a IX-a, când am pus bazele freelancingului și tot atunci am avut și primul client. Când am terminat liceul am înființat și un SRL.

– Presupun că au fost și piedici, greutăți. Care au fost cele mai mari și cum le-ai depășit?

– Sunt mai multe piedici: găsirea de oameni bine pregătiți, închegarea unor procedee de lucru și a unor standarde de calitate, îmbunătățirea strategiilor de a atrage clienți.

– Care a fost cea mai mare greșeală a ta, dacă a fost. Dar cel mai mare succes?

– Cea mai mare greșeală a mea a fost că nu am început din prima cu o gândire de economist ci, mai degrabă, de pur specialist tehnic. Ulterior, am dezvoltat și partea economică, o dată ce am intrat la FEAA. Cel mai mare succes? Să reușesc să îmi țin firma la același nivel pe parcursul acestei crize actuale.

– Care au fost aplicațiile care te-au dus în top? Tu ești cunoscut încă de când erai elev pentru proiecte inedite.

– AjutaPolitia a fost un proiect care mi-a adus vizbilitate, fiind puternic mediatizat. În rest, am avut proiecte mai mari, mai mici, în țară, în afară. Nu aș putea face o diferențiere ele căci fiecare e complex în felul său.

– Ai lucrat la siteul singurului monument istoric din Iasi, Casa „Joseph Zoller’. Ce te-a determinat să accepți acest proiect?

– Am fost motivat de faptul că pot să realizez ceva care să pună în valoare pe plan internațional, prin intermediul internetului, acest monument istoric și capodopera arhitecturală. E un imbold maxim! M-am bucurat că pot construi o platformă cu un design atrăgător și că pot pune în valoare, prin acest design, bijuteria arhitecturală al acestui oraș. M-a bucurat și faptul că am putut să optimizez siteul ca să fie listat printre primele pagini în Google și astfel să ajut turiștii și localnicii să cunoască istoria acestei case.

– Cum apreciezi ideea avocatei Gianina Vera Poroșnicu de a reda Iașului un astfel de monument?

– Este un act patriotic care înseamnă mult pentru comunitatea locală și națională, aș zice. Iașul a scris multă istorie a neamului nostru, iar acest proiect a făcut să fie ca o piatră de aducere aminte a unor vremuri când națiunea noastră abia se năștea. Doamna avocat a făcut un lucru extraordinar și consider că fiecare român ar trebui să încerce să conserve valorile și simbolurile naționale.

– Cum e lumea afacerilor în IT, David? Care sunt cele mai mari provocări? Dar cele mai mari greșeli?

– E o lume plină de rechini. O lume unde există și wanabe, și profesioniști. E o lume unde dacă nu îți formezi niște clienți stabili e greu să supraviețuiești.

– În ceea ce faci, care este cel mai greu lucru – relația cu personalul, comenzile, relația cu clienții etc…

– Managementul. Trebuie atenție mare la tot ce are loc în procesul de producție. Totul trebuie să fie organizat și ordonat.

– Cum a fost anul 2020 pentru tine? Dar pentru afacerea ta?

– A fost un an care ne-a mobilizat să fim mai eficienți și mai conservatori. Să ne organizăm mai bine și mai atent. Criza pe noi ne ajută. Ne face să evoluăm.

– Ce îți propui, David, pentru viitor? Ești un tânăr pentru care succesul nu este doar un cuvânt din dicționar.

– Să cresc și să am afacerea la un nivel cât să pot să îmi întrețin viitoarea familie. Să finalizez studiile și să culeg roadele muncii.

– Aici te invit să vorbești despre tine. Cine ești, ce iți place să faci, ce pasiuni ai, ce iubești, ce urăști…

– Îmi place să analizez subiecte politice, îmi place să fac și sport, să dezvolt idei de afaceri și să testez piața cu idei noi.