NEPASAREA Avocat Iasi: penal, international. Articole

NEPASAREA Avocat Iasi: penal, civil, international. Articole

NEPASAREA AUTORITATILOR PROVOACA EFECTE DEVASTATOARE

nepasare_-autoritatilor_provoaca_efecte_devastatoare

Incompetenţa ucide, la fel şi joaca nepermisă cu legislaţia care garantează siguranţa publică, iar infrastructura proastă din România curmă şi vieţile pietonilor nu doar pe ale şoferilor. Un bărbat de 68 de ani din judeţul Neamţ a fost strivit de o placă de beton care s-a desprins de pe un pod, pe DN12C. Administratorul drumului, care ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca un astfel de incident profund nefericit să nu se întâmple, este Direcţia Judeţeană de Drumuri Iaşi, care nu s-a preocupat de starea tehnică a podului, iar din acest motiv un om şi-a pierdut viaţa. Moştenitorii au apelat la cabinetul nostru de avocatură şi s-au constituit parte civilă în procesul intentat Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Iaşi. Vom cere despagubiri semnificative deoarece sunt norme de siguranţă naţională flagrant încălcate. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz a fost deschis deja un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Contexul este revoltător pentru că arată slaba preocupare a autorităţilor pentru siguranţa publică. Persoana în cauză se deplasa regulamentar pe acostamentul de pe partea stângă a drumului naţional. Pentru că din sens opus veneau maşini şi acostamentul se îngusta şi-a continuat deplasarea pe podul de pe marginea drumului. Una dintre dalele de beton de pe pod s-a rotit, bărbatul a alunecat şi a ajuns în albia râului, iar placa de beton a căzut peste el. Impactul a fost fatal. Dala de beton era desprinsă de structura principală, dar era aşezată peste capul de pod, producând astfel impresia că nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la siguranţa personală. De asemenea, nu exista o semnalizare corespunzătoare privind starea tehnică a podului. În acel loc se produsese cu ceva timp în urmă un accident rutier, dala fusese dislocată, nu s-au făcut reparaţii, iar indolenţa autorităţilor a dus la această tragedie.

OUG 195/2002 precizează clar: „Administratorul drumului public sau, după caz, antreprenorul ori executantul lucrărilor este obligat să semnalizeze corespunzător cât mai repede posibil orice obstacol pe partea carosabilă, care stânjeneşte sau pune în pericol siguranţa circulaţiei, şi să ia toate măsurile de înlăturare a acesteia.”

Artricol preluat de: MesageruldeNeamt