25
apr.

0
FOSTUL ȘEF AL POLIȚIEI MUNICIPIULUI BÂRLAD, VASILE CHELARU, CHEAMĂ ÎN JUDECATĂ STATUL ROMÂN

FOSTUL ȘEF AL POLIȚIEI MUNICIPIULUI BÂRLAD, VASILE CHELARU, CHEAMĂ ÎN JUDECATĂ STATUL ROMÂN

Fostul șef al Poliției Municipiului Bârlad, Vasile Chelaru, cheamă în judecată statul român pentru repararea prejudiciului de imagine la care a fost supus prin reținerea nelegală din 5 septembrie 2016

           După mai bine de doi ani de la momentul în care Vasile Chelaru, fostul șef al Poliției Municipiului Bârlad, a fost reținut de către organele de anchetă și „plimbat” cu cătușele la mâini prin fața mass mediei, acesta își caută dreptatea, acționând în instanță statul român  pentru prejudiciul de imagine cauzat ca urmare a acuzațiilor, dovedite a fi fără temei legal, ce i-au fost aduse la acel moment. Acțiunea vine după ce comunicarea Ordonanței din 5.07.2018, emisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, a rămas definitivă prin necontestarea sa. Practic, Ordonanța a dispus clasarea cauzei cu privire la săvârşirea a nu mai puțin de unsprezece infracţiuni (o infracţiune de abuz în serviciu, cinci infracţiuni de instigare la infracţiunea de delapidare şi cinci infracţiuni de instigare la infracţiunea de fals intelectual), care i-au fost imputate și care au constituit fundamentul reținerii lui Vasile Chelaru.

„Orice injustiție instituțională este o ingerință gravă la adresa vieții publice și private, un atac puternic la sănătatea fizică și psihică a unei persoane. Când ai avut un proces cu autoritățile, chiar dacă l-ai câștigat, ești, în primul rând, epuizat! În justiție s-a ajuns la următorul fenomen: când cineva din interiorul sistemului judiciar are o problemă, se comportă precum medicii bolnavi. Doresc să plece din țară ca să se ‹‹trateze›› în altă parte. Tocmai pentru că știu prea bine sistemul! Acesta este un caz fericit și s-a făcut, în final, dreptate! Statul trebuie să răspundă în acest caz pentru grava eroare judiciară împotriva fostului șef al Poliției Bârlad, Chelaru Vasile!”, a declarat Gianina Vera Poroșnicu, avocatul fostului șef al Poliției municipiului Bârlad, Vasile Chelaru.

Mai multe articole au apărut în presă cu acest subiect:

A dat statul român în judecată! Abuzurile din justiție i-au distrus viața. News alert

Fostul sef al Politiei Municipiului Bârlad, col. Vasile Chelaru, a decis să dea în judecată statul roman ca urmare a prejudiciului de imagine la care a fost supus prin retinerea nelegalã din 5 septembrie 2016. 

Vasile Chelaru a dat în judecatã Statul Român prin Serviciul Fiscal Municipal Bârlad si MAI, prin IPJ Vaslui. Vasile Chelaru cere ca cei vinovați de erorile judiciare care au dus la iesirea sa la pensie fortatã, la încãtusarea sa și la retinerea abuzivã sã plãteascã.

Din cauza situației în care se afla, Vasile Chelaru a fost nevoit sã se pensioneze dupã o carierã construitã prin forte proprii. De asemenea, acestuia i s-a si- înrãutãțit și starea de sãnãtate, dupã cum dovedesc documentele medicale depuse la dosarul civil.

Acuzațiile ce i-au fost aduse lui Vasile Chelaru la acel moment s-au dovedit a fi fără temei legal. Actiunea vine dupã ce comunicarea Ordonantei din 5.07.2018, emisã de Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, a rãmas definitivã prin necontestarea sa. Cu alte cuvinte, Ordonanta a dispus clasarea cauzei cu privire la sãvârsirea a nu mai putin de unsprezece infractiuni (o infractiune de abuz în serviciu, cinci infractiuni de instigare la infractiunea de delapidare si cinci infractiuni de instigare la infractiunea de fals intelectual), care i-au fost imputate si care au constituit fundamentul retinerii lui Vasile Chelaru.

În actiunea depusã, Vasile Chelaru aratã iadul prin care a trecut în acele zile ale retinerii, inclusiv prin prezentarea în mass media a evenimentelor respective, arãtându-si, pe de altã parte, dezamãgirea cu privire la lipsa aceluiasi interes din partea presei în momentul în care Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi a emis Ordonata prin care s-a dispus clasarea dosarului, pentru cã faptele nu existã, nu sunt prevãzute de legea penalã ori nu au fost sãvârsite cu vinovãtia prevãzutã de lege.

Articol apărut în evz.ro

 

Fostul șef al Poliției Municipiului Bârlad, Vasile Chelaru, cheamă în judecată statul român pentru reținerea nelegală din 5 Septembrie 2016

După mai bine de doi ani de la momentul in care Vasile Chelaru, fostul şef al Poliţiei Municipiului Bârlad, a fost reţinut de către organele de anchetă şi ,plimbat” cu cătuşele la mâini prin faţa mass mediei, acesta îşi caută dreptatea, acţionând în instanţă statul român pentru prejudiciul de imagine cauzat ca urmare a acuzaţiilor, dovedite a fi fără temei legal, ce i-au fost aduse la acel moment.
Acţiunea vine după ce comunicarea Ordonanţei din 5.07.2018, emisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel laşi,a rămas definitivă prin necontestarea sa. Practic, Ordonanţaa dispusclasarea cauzei cu privire la săvârşirea a nu mai puţin de unsprezece infracţiuni(o infrac\iune de abuz în serviciu, cinci infracţiuni de instigare la infracţiunea de delapidare şi cinci infracţiuni de instigare la infraqiunea de fals intelectual), care i-au fost imputate şi care au constituit fundamentul reţinerii lui Vasile Chelaru.

Prin acţiunea formulată împotriva statului român- Ministerul Finanţelor şi Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui- Vasile Chelaru urmăreşte să-i fie .reparat” nu doar prejudiciul de imagine ce i-a fost cauzat ca urmare a măsurii reţinerii şi a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, ci şi dreptul la libertate şi siguranţă, stipulat în art. 5 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale, încălcat prin reţinerea nelegală şi abuzivă dispusă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.Pe fondul situaţiei în care s-a aflat şi al evenimentelor care şi-au pus amprenta asupra vieţii sale, Vasile Chelaru a fost nevoit să se pensioneze după o carieră construită prin forţe proprii. De asemenea, Vasile Chelaru şi-a înrăutăţit starea de sănătate, după cum dovedesc documentele medicale depuse la dosarul civil.

Articol apărut pe bdbnews.ro

 

Fostul comandant al Poliției Municipale Bârlad, dă Statul Român în judecată!

După aproape doi ani și jumătate de la scandalul care l-a adus în prim plan pe Vasile Chelaru, fostul comandant al Poliției din Bârlad, când a fost încătușat și dus cu mascații în arestul IPJ Vaslui, acesta s-a hotărât să ceară Statului Român să îndrepte eroarea judiciară din cauza căreia a fost forțat să se pensioneze anticipat. El a depus în acest sens o cerere la Tribunalul Vaslui.

După ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași au dispus clasarea dosarului în care fostul comandant al poliției era acuzat de abuz în serviciu, instigare la fals şi delapidare, Vasile Chelaru cere Statului Român să îndrepte eroarea judiciară a cărei victimă a fost în anul 2016. Procurorii ieșeni au decis că faptele de care era acuzat polițistul-șef nu au existat.

Filmul reținerii comandantului Vasile Chelaru

Pe data de 5 septembrie 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au dispus aducerea la audieri direct dintr-o ședință săptămânală ce se desfășura la IPJ Vaslui, a comandantului Poliției Municipale, Vasile Chelaru. Însoțit de mascați acesta a fost dus în fața procurorilor bârlădeni care l-au audiat până în jurul orelor 19:30.

Procurorii îl acuzau că în calitate de Șef al Poliției Municipale Bârlad , a dat îndrumări unui ofițer de caz care instrumenta un caz de viol cu privire la întocmirea unei adrese către un șef de serviciu din cadrul DGASPC, pentru a face un raport de expertiză psihologică nefavorabil victimei iar în alt caz a pus secretarul Poliției să modifice o dată de pe o petiție, căreia nu i-a dat o soluție în termen de 30 de zile după cum prevedea legea.

Procurorul de caz îl învinuia pe Vasile Chelaru și de faptul că își folosea atribuțiile de serviciu pentru a obține avantaje în interes personal. Acesta era acuzat că folosea în scop propriu autoturismul de serviciu iar pe foile de parcurs insera date nereale.

După 9 ore de audieri, comandantul Vasile Chelaru a fost scos în cătușe și dus în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, pe numele său fiind emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

A doua zi a fost prezentat în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă, însă acesta a dispus punerea lui Vasile C. sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.Vasile Chelaru, de la funcția de șef al Poliției Municipale la cea de director al Poliției Locale Bârlad

După ce și-a depus mai mult forțat dosarul de pensionare la vârsta de 51 de ani, cms.șef Vasile Chelaru a participat la concursul pentru funcția de director al Poliției Locale Bârlad și din noiembrie 2017 el este cel care conduce această instituție.

Articol apărut pe realitateadevaslui.net

 

Fostul sef al Politiei Barlad da statul roman in judecata

În acțiunea depusă, Vasile Chelaru arată calvarul prin care a trecut în acele zile ale reținerii, inclusiv prin prezentarea în mass media a evenimentelor respective, arătându-și, pe de altă parte, dezamăgirea cu privire la lipsa aceluiași interes din partea presei în momentul în care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași a emis Ordonața prin care s-a dispus clasarea dosarului, pentru că faptele nu există, nu sunt prevăzute de legea penală ori nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.

„Sunt încă sub efectul unei mari dezamăgiri. Dreptatea a avut un loc privilegiat în conștiința mea. Am crescut și am fost educat în spiritul dreptății, am muncit și am apărat cu toată priceperea acest concept și, ca răsplată, mi s-a pregătit un sfârșit de carieră și o etapă a vieții pe care nu o voi putea nicicând uita. Dreptatea este cel mai de preț lucru. Presupune respectarea normelor morale și juridice și de către cetățeni, dar și de către autorități. Din nefericire, am constatat că nu se respectă mereu acest principiu. Acum aștept de la justiție să refacă echilibrul zdravăn clătinat în urmă cu câtva timp”, a completat Vasile Chelaru.

Articol apărut la TeleM

 

Vasile Chelaru rupe tãcerea! Iatã de ce a dat Statul Român în judecatã!

OFICIAL …Fostul sef al Politiei Municipiului Bârlad, col. (r) Vasile Chelaru, cheamã în judecatã statul român pentru repararea prejudiciului de imagine la care a fost supus prin retinerea nelegalã din 5 septembrie 2016. Acesta a început lupta contra celor care au comis unul dintre cele mai grave abuzuri din istoria Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad: a dat în judecatã Statul Român prin Serviciul Fiscal Municipal Bârlad si MAI, prin IPJ Vaslui. Vasile Chelaru solicitã ca toti cei vinovati de erorile judiciare care au dus la iesirea sa la pensie fortatã,la încãtusarea sa, retinerea abuzivã si tot circul fãcut de procurorul de caz, sã plãteascã.

Dupã mai bine de doi ani de la momentul în care Vasile Chelaru, fostul sef al Politiei Municipiului Bârlad, a fost retinut de cãtre organele de anchetã si „plimbat” cu cãtusele la mâini prin fata mass mediei, acesta îsi cautã dreptatea, actionând în instantã împotriva statului român pentru prejudiciul de imagine cauzat ca urmare a acuzatiilor, dovedite a fi fãrã temei legal, ce i-au fost aduse la acel moment. Actiunea vine dupã ce comunicarea Ordonantei din 5.07.2018, emisã de Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, a rãmas definitivã prin necontestarea sa. Practic, Ordonanta a dispus clasarea cauzei cu privire la sãvârsirea a nu mai putin de unsprezece infractiuni (o infractiune de abuz în serviciu, cinci infractiuni de instigare la infractiunea de delapidare si cinci infractiuni de instigare la infractiunea de fals intelectual), care i-au fost imputate si care au constituit fundamentul retinerii lui Vasile Chelaru.

Articol apărut pe vremeanoua.ro

 

Fostul sef al Politiei Barlad a actionat in instanta Statul roman!

La aproape doi ani si opt luni de la momentul in care a fost acuzat de mai multe infractiuni si la circa un an de la exonerarea lui, Vasile Chelaru, fostul sef al Politiei Municipale Barlad, a actionat Statul roman in instanta. In prezent sef al Politiei Locale Barlad, Chelaru s-a adresat Tribunalului Vaslui, dosarul avand drept obiect „reparare prejudicii erori judiciare”.

La inceputul lui septembrie 2016, mai exact pe data de 5 septembrie, un adevarat scandal a zguduit comunitatea barladeana dupa ce seful Politiei Municipale de la acel moment, comisarul sef Vasile Chelaru, a fost ridicat de mascati direct din sedinta saptamanala de la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui pentru a fi dus la audieri la Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad. Acesta era acuzat de o infractiune de abuz in serviciu si cate cinci infractiuni de instigare la delapidare si instigare la fals intelectual, motiv pentru care, in opinia procurorului care a instrumentat cazul, a fost suficient pentru dispune retinerea sa. Si asa s-a si intamplat. Dupa audieri maraton care au durat aproape 12 ore, procurorul de caz a emis pe numele lui Chelaru ordonanta de retinere pentru 24 de ore, asa ca seara, pe la ora 20.00, fostul comandant al Politiei Barlad a fost scos din sediul Parchetului cu catuse la maini si bagat repede in dubita, pentru a fi dus in arestul IPJ.

A doua zi, a fost adus la Parchet pentru o noua serie de audieri maraton, dupa care, spre seara, a fost prezentat in fata unui judecator de drepturi si libertati cu propunere de arestare preventiva. Insa, in final, magistratul a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile. Totodata, i-a fost interzis sa detina, sa foloseasca si sa poarte arme. Urmare a faptului ca era cercetat penal, pe 7 septembrie, Chelaru a fost suspendat din functia de sef, urmand ca, pe parcursul cercetarilor, sa fie un simplu functionar, intrucat nu mai avea voie nici sa „fie politist”, respectiv sa poarte arma si sa desfasoare activitati specifice. Asa ca, in scurt timp, si-a depus dosarul de pensionare, iar incepand cu data de 1 octombrie 2016, Chelaru (la acel moment in varsta de 51 de ani) era pensionar cu acte in regula.

Articol apărut pe monitoruldevaslui.ro

A dat statul român în judecată! Abuzurile din justiție i-au distrus viața. News alert

Vasile Chelaru a dat în judecatã Statul Român prin Serviciul Fiscal Municipal Bârlad si MAI, prin IPJ Vaslui. Vasile Chelaru cere ca cei vinovați de erorile judiciare care au dus la iesirea sa la pensie fortatã, la încãtusarea sa și la retinerea abuzivã sã plãteascã.

Din cauza situației în care se afla, Vasile Chelaru a fost nevoit sã se pensioneze dupã o carierã construitã prin forte proprii. De asemenea, acestuia i s-a si- înrãutãțit și starea de sãnãtate, dupã cum dovedesc documentele medicale depuse la dosarul civil.

Acuzațiile ce i-au fost aduse lui Vasile Chelaru la acel moment s-au dovedit a fi fără temei legal. Actiunea vine dupã ce comunicarea Ordonantei din 5.07.2018, emisã de Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, a rãmas definitivã prin necontestarea sa. Cu alte cuvinte, Ordonanta a dispus clasarea cauzei cu privire la sãvârsirea a nu mai putin de unsprezece infractiuni (o infractiune de abuz în serviciu, cinci infractiuni de instigare la infractiunea de delapidare si cinci infractiuni de instigare la infractiunea de fals intelectual), care i-au fost imputate si care au constituit fundamentul retinerii lui Vasile Chelaru.

Articol apărut pe theworldnews.net

 

Fostul sef al Politiei Municipiului Bârlad da în judecată statul român pentru prejudicii de imagine

Prin acțiunea formulată împotriva statului român- Ministerul Finanţelor şi Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui-  Vasile Chelaru urmărește să-i fie „reparat” nu doar prejudiciul de imagine ce i-a fost cauzat ca urmare a măsurii reținerii și a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, ci și dreptul la libertate și siguranță, stipulat în art. 5 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Libertăților Fundamentale, încălcat prin reținerea nelegală și abuzivă dispusă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. Pe fondul situației în care s-a aflat și al evenimentelor care și-au pus amprenta asupra vieții sale, Vasile Chelaru a fost nevoit să se pensioneze după o carieră construită prin forțe proprii. De asemenea, Vasile Chelaru și-a înrăutățit starea de sănătate, după cum dovedesc documentele medicale depuse la dosarul civil.

La momentul reținerii, mai multe trusturi media au preluat știrea, eu fiind prezentat ca un infractor periculos, care a delapidat resursele financiare ale instituției. Aproape deloc nu  s-a vorbit despre delapidarea sumei care reprezenta contravaloarea a două foi de hârtie, tipărite la imprimanta poliției. Nici procurorul nu a vrut să știe, deși avea obligația legală să facă cercetări complete cu privire la infracțiunile cu care am fost învinuit, și nici presa nu a arătat că acele două foi au fost tipărite cu tușul și la imprimanta cumpărată de polițiști din banii personali. Curriculum-ul vitae imprimat mă privea pe mine, nicidecum pe fiul meu, așa cum s-a speculat. De altfel, nici despre celelalte închipuiri ale procurorului, transformate în infracțiuni, nu s-a vorbit la timpul respectiv. Un alt exemplu de ‹‹infracţiune gravă pe care am comis-o››, îl constituie faptul că am mers la un post de radio, cu autoturismul de serviciu, pentru a participa la o emisiune cu caracter preventiv, activitate care a fost aprobată de conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române.   În realitate, în câteva zile, cariera și viața mi-au au fost murdărite și distruse fără pic de discernământ tocmai de o persoană care are obligația de a supraveghea justa aplicare a legilor. În același timp, bulversată a fost și existența membrilor familiei, părinților și rudelor.”, a spus Vasile Chelaru, fostul șef al Poliției municipiului Bârlad.

Articol apărut pe agorapress.ro

 

A dat statul român în judecată! Abuzurile din justiție i-au distrus viața

Fostul sef al Politiei Municipiului Bârlad, col. Vasile Chelaru, a decis să dea în judecată statul roman ca urmare a prejudiciului de imagine la care a fost supus prin retinerea nelegalã din 5 septembrie 2016.

Articol apărut pe stireadeiasi.ro

 

Fostul șef al Poliției Municipiului Bârlad, Vasile Chelaru, cheamă în judecată statul român pentru repararea prejudiciului de imagine la care a fost supus prin reținerea nelegală din 5 septembrie 2016

După mai bine de doi ani de la momentul în care Vasile Chelaru, fostul șef al Poliției Municipiului Bârlad, a fost reținut de către organele de anchetă și „plimbat” cu cătușele la mâini prin fața mass mediei, acesta își caută dreptatea, acționând în instanță statul român  pentru prejudiciul de imagine cauzat ca urmare a acuzațiilor, dovedite a fi fără temei legal, ce i-au fost aduse la acel moment. Acțiunea vine după ce comunicarea Ordonanței din 5.07.2018, emisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, a rămas definitivă prin necontestarea sa. Practic, Ordonanța a dispus clasarea cauzei cu privire la săvârşirea a nu mai puțin de unsprezece infracţiuni (o infracţiune de abuz în serviciu, cinci infracţiuni de instigare la infracţiunea de delapidare şi cinci infracţiuni de instigare la infracţiunea de fals intelectual), care i-au fost imputate și care au constituit fundamentul reținerii lui Vasile Chelaru.

„Orice injustiție instituțională este o ingerință gravă la adresa vieții publice și private, un atac puternic la sănătatea fizică și psihică a unei persoane. Când ai avut un proces cu autoritățile, chiar dacă l-ai câștigat, ești, în primul rând, epuizat! În justiție s-a ajuns la următorul fenomen: când cineva din interiorul sistemului judiciar are o problemă, se comportă precum medicii bolnavi. Doresc să plece din țară ca să se ‹‹trateze›› în altă parte. Tocmai pentru că știu prea bine sistemul! Acesta este un caz fericit și s-a făcut, în final, dreptate! Statul trebuie să răspundă în acest caz pentru grava eroare judiciară împotriva fostului șef al Poliției Bârlad, Chelaru Vasile!”, a declarat Gianina Vera Poroșnicu, avocatul fostului șef al Poliției municipiului Bârlad, Vasile Chelaru.

Articol apărut pe 7est.ro

 

Fostul şef al Poliţiei Municipiului Bârlad Vasile Chelaru cheamă în judecată statul român, acuzând că a fost reținut ilegal în 2016

Fostul şef al Poliţiei Municipiului Bârlad Vasile Chelaru cheamă în judecată statul român pentru repararea prejudiciului de imagine la care a fost supus prin reţinerea, pe care o consideră nelegală, din luna septembrie a anului 2016, a transmis într-un comunicat de presă avocata fostului poliţist, Gianina Vera Poroşnicu.

Decizia vine după ce dosarul în care a fost acuzat de mai multe infracţiuni de abuz în serviciu, instigare la infracţiunea de delapidare şi instigare la infracţiunea de fals intelectual a fost clasat, decizia fiind definitivă.

„După mai bine de doi ani de la momentul în care Vasile Chelaru, fostul şef al Poliţiei Municipiului Bârlad, a fost reţinut de către organele de anchetă şi „plimbat” cu cătuşele la mâini prin faţa mass mediei, acesta îşi caută dreptatea, acţionând în instanţă statul român pentru prejudiciul de imagine cauzat ca urmare a acuzaţiilor, dovedite a fi fără temei legal, ce i-au fost aduse la acel moment. (…) Orice injustiţie instituţională este o ingerinţă gravă la adresa vieţii publice şi private, un atac puternic la sănătatea fizică şi psihică a unei persoane. Când ai avut un proces cu autorităţile, chiar dacă l-ai câştigat, eşti, în primul rând, epuizat! În justiţie s-a ajuns la următorul fenomen: când cineva din interiorul sistemului judiciar are o problemă, se comportă precum medicii bolnavi. Doresc să plece din ţară ca să se „trateze” în altă parte. Tocmai pentru că ştiu prea bine sistemul! Acesta este un caz fericit şi s-a făcut, în final, dreptate! Statul trebuie să răspundă în acest caz pentru grava eroare judiciară împotriva fostului şef al Poliţiei Bârlad, Chelaru Vasile!’, a declarat avocata Gianina Vera Poroşnicu.

Articol apărut pe agerpres.ro

Vasile Chelaru rupe tacerea! Iata de ce a dat Statul Roman in judecata!

OFICIAL …Fostul sef al Politiei Municipiului Barlad, col. (r) Vasile Chelaru, cheama in judecata statul roman pentru repararea prejudiciului de imagine la care a fost supus prin retinerea nelegala din 5 septembrie 2016. Acesta a inceput lupta contra celor care au comis unul dintre cele mai grave abuzuri din istoria Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad: a dat in judecata Statul Roman prin Serviciul Fiscal Municipal Barlad si MAI, prin IPJ Vaslui.

Articol apărut pe ziare.com

 

Fostul șef al Poliției Municipiului Bârlad, Vasile Chelaru, cheamă în judecată statul român pentru reținerea sa ilegală din Septembrie 2016

Fostul şef al Poliţiei Municipiului Bârlad Vasile Chelaru cheamă în judecată statul român pentru repararea prejudiciului de imagine la care a fost supus prin reţinerea, pe care o consideră nelegală, din luna septembrie a anului 2016, a transmis într-un comunicat de presă avocata fostului poliţist, Gianina Vera Poroşnicu.

Decizia vine după ce dosarul în care a fost acuzat de mai multe infracţiuni de abuz în serviciu, instigare la infracţiunea de delapidare şi instigare la infracţiunea de fals intelectual a fost clasat, decizia fiind definitivă.

„După mai bine de doi ani de la momentul în care Vasile Chelaru, fostul şef al Poliţiei Municipiului Bârlad, a fost reţinut de către organele de anchetă şi „plimbat” cu cătuşele la mâini prin faţa mass mediei, acesta îşi caută dreptatea, acţionând în instanţă statul român pentru prejudiciul de imagine cauzat ca urmare a acuzaţiilor, dovedite a fi fără temei legal, ce i-au fost aduse la acel moment. (…) Orice injustiţie instituţională este o ingerinţă gravă la adresa vieţii publice şi private, un atac puternic la sănătatea fizică şi psihică a unei persoane. Când ai avut un proces cu autorităţile, chiar dacă l-ai câştigat, eşti, în primul rând, epuizat! În justiţie s-a ajuns la următorul fenomen: când cineva din interiorul sistemului judiciar are o problemă, se comportă precum medicii bolnavi. Doresc să plece din ţară ca să se „trateze” în altă parte. Tocmai pentru că ştiu prea bine sistemul! Acesta este un caz fericit şi s-a făcut, în final, dreptate! Statul trebuie să răspundă în acest caz pentru grava eroare judiciară împotriva fostului şef al Poliţiei Bârlad, Chelaru Vasile!’, a declarat avocata Gianina Vera Poroşnicu.

Articol apărut pe romaniatv.net

 

Fostul șef al Poliției Municipiului Bârlad, Vasile Chelaru, cheamă în judecată statul român pentru reținerea sa ilegală din Septembrie 2016

Fostul şef al Poliţiei Municipiului Bârlad Vasile Chelaru cheamă în judecată statul român pentru repararea prejudiciului de imagine la care a fost supus prin reţinerea, pe care o consideră nelegală, din luna septembrie a anului 2016, a transmis într-un comunicat de presă avocata fostului poliţist, Gianina Vera Poroşnicu.

Articol apărut pe stiribuc.ro

 

Fostul şef al Poliţiei Bârlad cheamă în judecată statul român

* el doreşte „repararea prejudiciului de imagine la care a fost supus prin reţinerea nelegală din 5 septembrie 2016”

După mai bine de doi ani de la momentul în care Vasile Chelaru, fostul şef al Poliţiei Municipiului Bârlad, a fost reţinut de către organele de anchetă şi „plimbat” cu cătuşele la mâini prin faţa mass mediei, acesta îşi caută dreptatea, acţionând în instanţă statul român pentru prejudiciul de imagine cauzat ca urmare a acuzaţiilor, dovedite a fi fără temei legal, ce i-au fost aduse la acel moment. Acţiunea vine după ce comunicarea Ordonanţei din 5.07.2018, emisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, a rămas definitivă prin necontestarea sa. Practic, Ordonanţa a dispus clasarea cauzei cu privire la săvârşirea a nu mai puţin de unsprezece infracţiuni (o infracţiune de abuz în serviciu, cinci infracţiuni de instigare la infracţiunea de delapidare şi cinci infracţiuni de instigare la infracţiunea de fals intelectual), care i-au fost imputate şi care au constituit fundamentul reţinerii lui Vasile Chelaru. Orice injustiţie instituţională este o ingerinţă gravă la adresa vieţii publice şi private, un atac puternic la sănătatea fizică şi psihică a unei persoane. Când ai avut un proces cu autorităţile, chiar dacă l-ai câştigat, eşti, în primul rând, epuizat! În justiţie s-a ajuns la următorul fenomen: când cineva din interiorul sistemului judiciar are o problemă, se comportă precum medicii bolnavi. Doresc să plece din ţară ca să se trateze în altă parte. Tocmai pentru că ştiu prea bine sistemul. Acesta este un caz fericit şi s-a făcut, în final, dreptate! Statul trebuie să răspundă în acest caz pentru grava eroare judiciară împotriva fostului şef al Poliţiei Bârlad, Chelaru Vasile”, a declarat Gianina Vera Poroşnicu, avocatul fostului şef al Poliţiei municipiului Bârlad, Vasile Chelaru.

Articol apărut pe ziarulevenimentul.ro