04
iun.

0

Morariu Florin eroul de la Londra – singurul din istoria Romaniei decorat de regina Angliei cu distinctia „The Quen’s Commendation for Bravery”.

Procesul internaţional Morariu Florin, eroul de la Londra, care a dat în judecată Marea Britanie, proces purtat de avocat Poroşnicu Gianina Vera

Florin Morariu are 33 de ani și s-a născut în Iași. Muncea în Marea Britanie în 2017 când a avut loc atentatul de la Londra cu cei trei teroriști înarmați cu cuțite, care au înjunghiat mai multe persoane, în centrul Capitalei Angliei.

Florin Morariu lucra la o brutărie londoneză din zona respectivă și a adăpostit un grup de 20 de persoane care au fost apărate astfel de atacul terorist.

Acesta a avut flerul și curajul de a înregistra în direct acele momente fierbinți, momente de panică pentru multă lume. Filmul a avut zeci de mii de vizualizări și a făcut înconjurul lumii.

Venit în România, Florin Morariu a dat în judecată statul britanic pentru că nu i-a asigurat o protecție eficientă după atentat, acesta pierzându-și locul de muncă și neputându-se întoarce în Anglia, unde viața îi era pusă în pericol. Din cauza unui vid legislativ, autoritățile au afirmat că nu îi pot oferi protecție.

Florin Morariu, ieşeanul care s–a luptat cu teroriştii la Londra, va solicita daune, cel mai probabil de la statul britanic * tânărul susţine că a rămas profund afectat după tragedia care a avut loc recent în Capitala Angliei * „Primesc tratament şi consiliere psihologică pentru şocul pe care l-am resimţit după acele momente de groază!“, spune Florin Morariu, care a contactat o casă de avocatură din Iaşi pentru a–l ajuta în demersul său

Brutarul ieşean care a înfruntat teroriştii la Londra, în urmă cu câteva luni, spune că intenţionează să solicite despăgubiri în cadrul instanţelor de judecată din Anglia, pentru trauma prin care trece acum. Florin Morariu spune că, de la incidentele dramatice din urmă cu aproximativ opt luni, urmează tratament şi şedinţe de consiliere psihologică, din cauza şocului pe care l–a resimţit abia după ce liniştea s–a lăsat în urma atacurilor teroriste.

„Din păcate, statul britanic nu m–a ajutat cu nimic. Am fost obligat să mă întorc în România, după ce proprietara locuinţei în care stăteam cu chirie m–a rugat să plec de acolo, deoarece se temea, pentru că atacatorii erau din acelaşi cartier. Nu am mai avut unde să dorm, nu mai aveam bani, pentru că zona respectivă a fost închisă imediat după atacuri, am plecat doar cu un troler şiîntr-un tricou, lăsasem geaca mea unei femei care leşinase pe stradă în timpul incidentelor. Mergeam pe stradă prin Londra, mă vedeam la televizor în vitrinele magazinelor de acolo, dar eu eram un imigrant fără casă şi fără bani. Acum sunt în concediu medical şi urmez tratament cu Sentraline (medicamentrecomandat în tratarea depresiei, tulburării de anxietate socială şi stresului post-traumatic la adulţi – n.r.) şi şedinţe de consiliere psihologică. Sincer vă spun că îmi este şi teamă să mă întorc în Londra, pentru că am sentimentul că voi fi nevoit să mă uit mereu peste umăr“, spune cel care este considerat în întreaga lume un erou.

Gianina Poroşnicu: „Florin trebuie ajutat!“

Acesta a adăugat că a contactat o casă de avocatură din Iaşi, pentru a face demersurile legale în privinţa solicitării de despăgubiri în Anglia. „Am contactat–odeja pe doamna avocat Gianina Poroşnicu, cea care m–a reprezentat şi în trecut. Vom merge împreună şi vom vedea ce este de făcut. Ştiu doar că autorităţile din Marea Britanie nu mi–au oferit niciun fel de protecţie în urma acelor atentate, niciun fel de siguranţă, am fost tratat ca şi cum aş fi făcut ceva rău, nu un lucru pozitiv! Am fost nevoit să stau acolo cu teama că pot fi oricând o ţintă. De la Poliţie, de acolo, mi s–a spus că nu pot intra în programul de protecţie a martorilor, pentru că… atacatorii au fost ucişi! Cei de la Ambasada României din Londra mi–au spus că nu pot să–mi ofere niciun fel de protecţie, pentru că nu au fonduri în acest sens şi mi–au sugerat să plec de acolo. După atacuri, prinţul Charles a vizitat brutăria în care lucram, iar, după aceea, vânzările companiei au crescut în mod considerabil“, a precizat ieşeanul.

La rândul ei, avocata ieşeană Gianina Poroşnicu susţine că va încerca să îl ajute pe Florin. „Un om care înfruntă un astfel de pericol merită să fie ajutat, nu doar de mine, ci de toată lumea. Nu e normal ca victimele unor astfel de incidente tragice să fie nevoite să sufere întreaga viaţă, în loc să fie ajutate. În curând, vom merge împreună în Anglia, pentru a vedea ce trebuie făcut şi de ce nu s-aîntreprins nimic până în acest moment pentru el. Florin este un client mai vechi de–al meu şi este un om care s–a comportat impecabil într–o situaţie extrem de periculoasă“, a declarat Gianina Poroşnicu.

„Dacă eu păţesc ceva, cine este responsabil pentru mine?!“

Incidentele de la Londra, în care mai mulţi oameni şi–au pierdut vieţile, l–a surprins pe Florin Morariu la locul de muncă. Acesta spune că a reacţionat împins de adrenalină, dar şi de faptul că a fost martorul unor clipe tragice.

„Am văzut cu ochii mei cum un bărbat a fost înjunghiat în repetate rânduri şi a murit. Am aruncat o navetă către un atacator, care s–a ferit, apoi am aruncat şi cu a doua, care l–a lovit în cap. Apoi a ajuns la faţa locului o maşină de Poliţie. După acele momente am fost oprit constant pe stradă şi felicitat, de prieteni, de străini, am primit mii de mesaje de la diverse persoane, dar nimeni nu ştie că, acum, eu sufăr. Îmi este teamă să mă întorc la muncă acolo, nu am găsit nicăieri o locuinţă în care să stau cu chirie, pentru că vreau să îmi pot permite să îmi cresc copilul şi să–mi ajut părinţii, care sunt pensionari“, a subliniat ieşeanul.

Florin spune că şi–ar fi dorit ca, după atentate, autorităţile britanice să îi ofere susţinere, un loc în care să poată dormi liniştit, o oarecare protecţie, care să îi confere un sentiment de siguranţă, şi, de ce nu?!, poate şi cetăţenie. Însă, din păcate, aceste lucruri nu s–au întâmplat, chiar dacă, din câte ştie, legislaţia britanică prevede anumite compensaţii pentru astfel de situaţii. „Acesta este şi motivulpentru care intenţionez să cer daune în instanţele din Anglia, pentru că nu am fost susţinut sau ajutat în vreun fel. Am pierdut siguranţa unui loc de muncă, plus un anumit venit, ce–mi permitea să mă întreţin. Dacă eu păţesc ceva, cine este responsabil pentru mine?!“, a mai spus eroul de la Londra. Acesta a adăugatcă a fost felicitat şi a primit diplome din partea Asociaţiei AEDER, din Anglia, dar şi din partea primarului Iaşului, Mihai Chirica. De asemenea, fapta acestuia a fost evocată atât de preşedintele României, Klaus Iohannis, cât şi de Theresa May, premierul Angliei.

Amintim că, la începutul lunii iunie a anului trecut, mai mulţi terorişti au atacat trecătorii de pe străzile Capitalei Angliei, reuşind chiar să ucidă câteva persoane, până în clipa în care au fost doborâţi de Poliţie. Astfel, trei au fost împuşcaţi şi ucişi de oamenii legii, în vreme ce alţi 12 au fost arestaţi. În cadrul incidentului, Florin Morariu a reuşit să stopeze pentru câteva momente unul dintre atacatori, după ce i–a aruncat în cap navete cu pâine, ieşeanul lucrând ca brutar şi fiind în timpul orelor de muncă.

Ciprian NEDELCU

Articol apărut în ziarul Evenimentul în data de 16 Ianuarie 2018: www.ziarulevenimentul.ro

 

Florin Morariu, eroul de la Londra, decorat de Regina Marii Britanii cu distincția „The Queen’s Commendation for Bravery”

Prin distincția „The Queen’s Commendation for Bravery” se recunoaște prețuirea față de militarii și civilii care dovedesc sacrificiu și curaj în numele națiunii britanice.

„E măgulitor pentru oricare avocat să știe că un client pe care îl reprezintă este decorat de Casa Regală a Marii Britanii. Florin Morariu este un adevărat erou, cu toate că modestia și simplitatea pe care nativ le are îl fac să fie mai reținut în cuvinte. Într-o situație disperată, Florin și-a pus propria viață în pericol pentru a-i salva pe alții, un gest altruist pe care nu știu câți dintre noi l-am face dacă ne-am afla întro ipostază similară. Meritul acestei distincții îi aparține în totalitate!”, a declarat Gianina Vera Poroșnicu, avocatul care împreună cu casa de avocatură Levenes îl reprezintă pe Florin Morariu.

Articol apărut în publicația VremeaNouă.ro

Florin Morariu, ”Eroul cu făcăleţ” de la atentatele din Londra, PREMIAT de o altă instituţie din Marea Britanie, după anunţul că va primi o înaltă distincţie din partea reginei

Florin Morariu, supranumit „eroul cu făcăleţ de la Londra”, care va primi distincţia „The Queen’s Commendation for Bravery” din partea Marii Britanii pentru faptele de care a dat dovadă în timpul atacului terorist din iunie 2017, anunţă că va fi premiat şi de Metropolitan Police.

Ieşeanul Florin Morariu a declarat luni, corespondentului MEDIAFAX, că a primit o înştiinţare din partea Poliţiei Metropolitane că, pe data de 21 august 2018, va fi premiat în Capitala Angliei de către instituţie. Metropolitan Police, instituţie cunoscută şi sub denumirea populară de „Met”, este forţa poliţienească teritorială responsabilă cu menţinerea ordinii publice în zona Londrei. Instituţia are şi responsabilităţi la nivel naţional, precum coordonarea acţiunilor antiteroriste şi protejarea Familiei Regale britanice, dar şi pe membrii Guvernului.

„Am primit un e-mail din partea Metropolitan Police. I-am contactat şi m-au anunţat că, pe 21 august, trebuie să merg în Londra, la sediul lor, pentru a fi premiat. Mă bucur că, după anunţul că voi primi distincţia din partea Reginei Marii Britanii, acum am fost anunţat şi de Metropolitan Police că voi fi premiat. Deşi a trecut mai bine de un an de la atentatele din Londra, mă bucur că nu am fost uitat. Aştept un semnal din partea Metropolitan Police, pentru a merge la Londra”, a declarat Florin Morariu.

În acelaşi timp, avocata care îl reprezintă pe ieşean, a declarat că speră ca autorităţile din România să ia exemplu de la cele britanice şi să îi recunoască meritele.

„Sper că şi autorităţile locale vor lua exemplul celor britanice şi vor arăta o recunoaştere concretă valorii gestului eroului de la Londra”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, avocata Gianina Poroşnicu.

În urmă cu o lună, Florin Morariu declara că a primit o scrisoare din partea autorităţilor britanice, prin care este propus de către premierul Theresa May pentru a primi distincţia „The Queen’s Commendation for Bravery”. Distincţia reprezintă o formă de recunoaştere a unui comportament brav al militarilor şi civililor, demonstrat în anumite circumstanţe deosebite şi în numele naţiunii britanice.

Articol apărut pe mediafax.ro

Ieşeanul Florin Morariu va fi decorat de Regina Elisabeta a II-a pentru acţiunile curajoase în timpul unui atentat la Londra

Românul Florin Morariu, care a devenit cunoscut ca urmare a faptelor sale curajoase din timpul atentatului terorist din 3 iunie 2017 de la Londra, va primi distincţia Commendation for Bravery, oferită de Regina Elisabeta a II-a, în semn de recunoştinţă pentru eroismul său, conform listei decoraţiilor care mai conţine alte 19 nume, informează joi BBC şi The Telegraph.

Florin Morariu va fi decorat ”pentru că a oferit adăpost celor care au scăpat de atacul terorist de la Londra la 3 iunie 2017”, după cum se spune în motivaţia propunerii de decorare, conform news.sky.com, care publică lista integrală cu numele celor 20 de persoane recomandate pentru a primi diverse distincţii din partea Reginei.

Potrivit site-ului Guvernului britanic, decoraţia ”Commendation for Bravery” se acordă în semn de recunoaştere pentru curajul celor care au salvat sau au încercat să salveze viaţa cuiva.

Oricine poate să facă propuneri pentru acordarea unor astfel de distincţii, luându-se în considerare gradul de risc, gradul de conştientizare de către cel nominalizat în legătură cu pericolul existent şi persistenţa (acţiunii sale). Pot fi propuse şi persoane care nu au cetăţenia britanică şi chiar persoane care au decedat (acestora urmând să li se acorde un premiu postum). Toate propunerile sunt evaluate de Comitetul George Cross, care face recomandări Reginei, cea care acordă distincţiile. Conform unei postări de pe pagina de Facebook a lui Florin Morariu, propunerea pentru decorarea sa a fost făcută de premierul britanic, Theresa May.

Daily Mail scrie că Regina va acorda joi medaliile într-o ceremonie specială.

Florin Morariu, din Iaşi, se afla la Londra unde lucra ca brutar, când un atac terorist a avut loc în capitala britanică: trei atacatori aflaţi la bordul unei camionete au intrat în plin într-o mulţime de pietoni în zona London Bridge, după care au ieşit din vehicul şi au atacat trecătorii cu cuţite, înainte de a fi ucişi de poliţie. Şapte persoane au murit şi patruzeci şi opt au fost rănite. În acele momente, românul a adăpostit în jur de 20 de oameni în brutăria în care lucra. Între timp, el a revenit în ţară. (Agerpres/ FOTO adevarul.ro)

Florin Morariu, eroul de la Londra: „Nu mi-am imaginat că voi fi erou. Cel mai probabil, Dumnezeu m-a ales pe mine!”

Ovaționat de-o lume întreagă, „eroul de la Londra” se descrie modest, „un om simplu”, cu toate că urmează să primească de la Casa Regală a Marii Britanii distincția „The Queen’s Commendation for Bravery”. Florin Morariu are o privire blândă și un suflet care ascunde suficiente neliniști sau greutăți pe care vrea să le ducă doar cu el însuși. Florin a dobândit neașteptat o notorietate pe care n-a urmărit-o și nici nu și-ar fi închipuit vreodată că o va dobândi. „De ce eu, mă întreb și eu de multe ori. Cel mai probabil, Dumnezeu m-a ales pe mine!”. Nu întâmplător îmi spune acest fapt, urmând să aflu, pe parcursul minutelor scurse de-a lungul conversației noastre, că Florin citește multe cărți religioase, mai ales în ultimul an. Îi ridică semne de întrebare, îmi spune, în acele cărți găsindu-și și răspunsurile care-i lipsesc atunci când încearcă să înțeleagă lumea. Nu pentru că l-ar neliniști oamenii, ci pentru liniștea proprie care, după cum tot el îmi mărturisește la finalul întâlnirii noastre, la modul ideal, s-ar transpune „într-un loc în care să n-aud decât natura. În pădure, unde m-aș putea deconecta de griji și orice altă chestiune apăsătoare. Fără rețele de socializare, fără mass media, fără telefon mobil. Doar eu, sufletul meu și Dumnezeu. Așa arată liniștea pentru mine!”.

Articol apărut în publicaţia insociety.ro

London Bridge terror attack heroes on Civilian Gallantry List

Heroes of the London Bridge terror attack, including two who died, have been recognised for their bravery.
Three police officers and five members of the public who confronted the attackers or aided others are included on this year’s Civilian Gallantry List.
Twenty people in total have been approved by the Queen for awards to recognise their „outstanding bravery”.
These include a paramedic who helped knife attack victims and four men who rescued 63 people after two shipwrecks.

Romanian Florin Morariu, who threw crates at the attackers then helped people hide in his bakery, has also been recognised with the same award. Florin Morariu threw crates at the attackers before hiding people in his bakery.

Articol apărut pe bbc.co.uk

Ieșeanul Florin Morariu, eroul de la Londra, decorat de Regina Marii Britanii cu distincția „The Queen’s Commendation for Bravery”

Florin Morariu, românul care în urmă cu un an uimea Marea Britanie prin atitudinea și curajul dovedite atunci când, aflat în fața teroriștilor nu a fugit, ci s-a apărat pe sine și pe încă alte douăzeci de persoane adăpostite de atentate în bucătăria Bread Ahead Bakery, brutăria din centrul capitalei britanice unde conaționalul nostru lucra, urmează să primească una dintre cele mai importante decorații pe care Casa Regală a Marii Britanii o oferă militarilor și civililor care, prin fapte și acțiuni, demonstrează că merită prețuirea și recunoașterea poporului britanic. Distincția îi va fi acordată lui Florin Morariu de către regina Elisabeta a II-a, ca urmare a propunerii Primului Ministru britanic.

Prin distincția „The Queen’s Commendation for Bravery” se recunoaște prețuirea față de militarii și civilii care dovedesc sacrificiu și curaj în numele națiunii britanice.

„E măgulitor pentru oricare avocat să știe că un client pe care îl reprezintă este decorat de Casa Regală a Marii Britanii. Florin Morariu este un adevărat erou, cu toate că modestia și simplitatea pe care nativ le are îl fac să fie mai reținut în cuvinte. Într-o situație disperată, Florin și-a pus propria viață în pericol pentru a-i salva pe alții, un gest altruist pe care nu știu câți dintre noi l-am face dacă ne-am afla întro ipostază similară. Meritul acestei distincții îi aparține în totalitate!”, a declarat Gianina Vera Poroșnicu, avocatul care împreună cu casa de avocatură Levenes îl reprezintă pe Florin Morariu.

Emisiune la InfoIasiOnline.ro

Ieşeanul Florin Morariu va fi decorat de Regina Elisabeta a II-a pentru acţiunile curajoase în timpul unui atentat la Londra

Românul Florin Morariu, care a devenit cunoscut ca urmare a faptelor sale curajoase din timpul atentatului terorist din 3 iunie 2017 de la Londra, va primi distincţia Commendation for Bravery, oferită de Regina Elisabeta a II-a, în semn de recunoştinţă pentru eroismul său, conform listei decoraţiilor care mai conţine alte 19 nume, informează joi BBC şi The Telegraph.

Florin Morariu va fi decorat ”pentru că a oferit adăpost celor care au scăpat de atacul terorist de la Londra la 3 iunie 2017”, după cum se spune în motivaţia propunerii de decorare, conform news.sky.com, care publică lista integrală cu numele celor 20 de persoane recomandate pentru a primi diverse distincţii din partea Reginei.

Potrivit site-ului Guvernului britanic, decoraţia ”Commendation for Bravery” se acordă în semn de recunoaştere pentru curajul celor care au salvat sau au încercat să salveze viaţa cuiva.

Articol apărut la radioiasi.ro

Reacția primului român care va fi decorat de Regina UK. Florin, erou după atentatul din 2017

Ieşeanul Florin Morariu, care a lovit un terorist în timpul atacului de anul trecut de pe London Bridge şi a adăpostit mai multe persoane în brutăria unde lucra, va fi decorat de regina Marii Britanii. Florin Morariu spune că a reacţionat pentru ca toţi ”să scape cu viaţă”.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri seară, ieşeanul Florin Morariu va primi ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery”, din partea reginei Marii Britanii. Distincţia este oferită de Casa Regală britanică militarilor şi civililor care, prin fapte şi acţiuni, demonstrează că merită preţuirea şi recunoaşterea poporului britanic. Distincţia îi va fi acordată lui Florin Morariu de către regina Elisabeta a II-a, ca urmare a propunerii Primului Ministru britanic.

Articol apărut pe stirileprotv.ro

Florin Morariu, eroul de la Londra, decorat de Regina Marii Britanii

Florin Morariu, românul care în urmă cu un an uimea Marea Britanie prin atitudinea și curajul dovedite atunci când, aflat în fața teroriștilor nu a fugit, ci s-a apărat pe sine și pe încă alte douăzeci de persoane adăpostite de atentate în bucătăria Bread Ahead Bakery, brutăria din centrul capitalei britanice unde conaționalul nostru lucra, urmează să primească una dintre cele mai importante decorații pe care Casa Regală a Marii Britanii o oferă militarilor și civililor care, prin fapte și acțiuni, demonstrează că merită prețuirea și recunoașterea poporului britanic.

Distincția îi va fi acordată lui Florin Morariu de către regina Elisabeta a II-a, ca urmare a propunerii Primului Ministru britanic.

Articol apărut în publicaţia Rotalianul.com – Revista românilor din Italia

Ieșeanul Florin Morariu este cel care în urmă cu un an a devenit celebru după ce l-a lovit pe unul dintre teroriștii de pe London Bridge cu un coș de pâine. Este considerat un erou și pentru că a adăpostit în brutăria unde lucre mai multe persoane care fugeau din calea atacatorilor. Fapta sa va fi răsplătită chiar de către regina Elisabeta, care-l va decora cu ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery”.

„Chiar dacă pentru unii sunt considerat a fi un erou, eu nu mă gândesc decât la faptul că în acele momente am reacționat așa cum poate ar fi reacționat oricare dintre noi, din spirit civic. În acele clipe de coșmar, în care în jur nu vezi decât haos, principala grijă e ca toți cei care se află în pericol să scape cu viață. E onorant să fiu recompensat cu o distincție prin care națiunea britanică își arată, la cel mai înalt nivel, recunoștința față de atitudinea pe care am avut-o în acele momente. Mulțumesc, sunt recunoscător! Amintirea acelei zile va fi mereu vie!”, a mărturisit Florin Morariu, eroul atentatelor de la Londra.

Prin distincția „The Queen’s Commendation for Bravery” se recunoaște prețuirea față de militarii și civilii care dovedesc sacrificiu și curaj în numele națiunii britanice.

„E măgulitor pentru oricare avocat să știe că un client pe care îl reprezintă este decorat de Casa Regală a Marii Britanii. Florin Morariu este un adevărat erou, cu toate că modestia și simplitatea pe care nativ le are îl fac să fie mai reținut în cuvinte. Într-o situație disperată, Florin și-a pus propria viață în pericol pentru a-i salva pe alții, un gest altruist pe care nu știu câți dintre noi l-am face dacă ne-am afla întro ipostază similară. Meritul acestei distincții îi aparține în totalitate!”, a declarat Gianina Vera Poroșnicu, avocatul care împreună cu casa de avocatură Levenes îl reprezintă pe Florin Morariu.

sursa foto: Radio Iași

Articol apărut pe stirideiasi.ro

 

IEȘEANUL FLORIN MORARIU: PRIMUL ROMÂN DIN ISTORIE CARE PRIMEȘTE O DISTINCȚIE SPECIALĂ ÎN MAREA BRITANIE

Acum un an lumea s-a zguduit din cauza atentatelor teroriste din Londra, iar Florin Morariu ne-a uimit cu curajul său. Și-a pus viața în pericol și a salvat zeci de oameni în atacul terorist de la Londra iar pentru acest gest Casa Regală Britanică îl va decora cu titlul “ The Queen’s Commendation for Bravery”. Este primul român din istorie care primește această distincție. Florin Morariu a fost în direct la Radio Hit și ne-a spus cum s-a simțit în momentul în care a aflat că va fi decorat de oficialitățile din Marea Britanie.

Florin Morariu la Radio HIT: 

 

 

 

 

Exclusiv! Eroul iesean care a fost in mijlocul atentatului terorist de la Londra a ajuns in atentia Reginei Regatului Unit! Va primi o distinctie importanta

Ieseanul care a trait pe pielea lui momente de groaza in timpul unui atac terorist petrecut in Londra a primit un mesaj important din partea Ambasadei britanice. Gestul eroic de care a dat dovada in luna iunie a anului 2017, si pentru care a ajuns la scurt timp in atentia lumii intregi, nu a ramas fara ecou.

Astfel, pentru curajul sau, Florin Morariu va primi distinctia „The Queen’s Commendation for Bravery„. Chiar premierul Regatului Unit a inaintat propunerea catre Regina Elizabeta a II-a, iar aceasta si-a dat acordul.

Reporterii BZI au stat de vorba cu eroul iesean, iar acesta a vorbit deschis despre experienta uimitoare prin care a trecut in seara tragediei. Florin Morariu a reusit sa adaposteasca in jur de 20 de persoane, panicate de atacurile de pe strazile Londrei.

„Lucrez in Anglia de un an jumatate. Lucrez la Ahead Bakery. Sambata seara m-am dus la munca pe la 19:40. Intre 22:00 si 23:00 lucram cu un coleg, un croat. Geamurile brutariei sunt mari si dau in strada. La un moment dat, am vazut agitatie pe strada, oamenii cadeau, fugeau. Am iesit afara si am intrebat ce se intampla. Doua brazilience mi-au spus ca lumea este taiata pe strada. M-am intors si am luat doua navete de paine si m-am dus pe o strada laturalnica unde am vazut ca un barbat este taiat cu cutitul de doua persoane. Am aruncat o naveta spre unul dintre atacatori, dar nu l-am nimerit. Am aruncat a doua naveta si l-am nimerit in cap pe unul dintre ei. Atunci, a venit Politia si mi-a spus sa plec, strigau «Go, go». Dupa aia am inceput sa filmez. Am tinut in brutarie mai multe persoane care treceau pe acolo. Dupa aia, a venit Politia si ne-a escortat spre London Bridge”, a povestit Florin Morariu intr-o discutie purtata cu reporterii BZI.

Articol apărut pe BZI.ro

Queen Elizabeth II to decorate Romanian hero who fought terrorists in London

Romanian baker Florin Morariu, who became Britain’s hero in the summer of 2017 after fighting the terrorists who were stabbing people in London, will be decorated by Queen Elizabeth II, local Digi24 reported.

British prime minister Theresa May proposed Queen Elizabeth II to give the Queen’s Commendation for Brave Conduct distinction to the Romanian, and the Queen accepted. He is to receive the distinction from a British official in Romania.
Florin Morariu became famous in the summer of 2017, when he fought several terrorists who were stabbing people in central London. He took some 20 people in the bakery where he worked and then went outside armed with two bread baskets to fight the attackers.

In January this year, Morariu said he wanted to sue the UK for compensations, as his life changed to the worse after the terrorist attack and the British authorities did nothing to help him.
Iasi City Hall to award Romanian baker who fought terrorists in Borough Market attack
Romanian baker who fought terrorists in Borough Market attack could receive state decoration.

Articol apărut pe romania-insider.com

Eroul atacului de la London Bridge se simte „abandonat”

Articol despre Florin Morariu apărut la postul de televiziune BBC, la un an de la atacul terorist.

Florin Morariu, „eroul cu făcăleț” din timpul atentatului de la Londra, din 2017, decorat de Regina Marii Britanii. „Am făcut un lucru pur omenesc pe care l-aș repeta dacă ar fi cazul”

Florin Morariu, tânărul brutar ieşean care a devenit celebru, în 2017, în presa internaţională pentru că ar fi lovit pe unul dintre teroriştii de pe London Bridge cu un coş de pâine, dar şi pentru că a adăpostit în brutărie mai multe persoane care fugeau din calea atacatorilor, va fi decorat de Regina Marii Britanii cu ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery”, potrivit cotidianului Bună dimineața, Iași

“Am fost înștiințat pe mail de această distincție. Am înțeles că premierul Theresa May a făcut propunerea iar Regina Angliei a acceptat-o. Mă onorează această numire, dar afirm același lucru. Am făcut un lucru pur omenesc pe care l-aș repeta dacă ar fi cazul”, a declarat Florin Morariu pentru sursa citată.

Distincția îi va fi înmânată de reprezentanții misiunii diplomatice a Marii Britanii în România.

Articol apărut pe hotnews.ro

”Eroul cu făcăleţ” de la atentatele din Londra, primul român premiat de Regina Marii Britanii

Florin Morariu, supranumit „eroul cu făcăleţ de la Londra”, va primi distincţia „The Queen’s Commendation for Bravery”, din partea Marii Britanii, pentru faptele de care a dat dovadă în timpul atacului terorist din iunie 2017, de la Borough Market, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ieşeanul Florin Morariu a declarat miercuri seară, corespondentului MEDIAFAX, că a primit o scrisoare din partea autorităţilor britanice, prin care este propus de către premierul Theresa May pentru a primi distincţia „The Queen’s Commendation for Bravery”. Distincţia reprezintă o formă de recunoaştere a unui comportament brav al militarilor şi civililor, demonstrat în anumite circumstanţe deosebite şi în numele naţiunii britanice.

„Mi-au trimis o scrisoare (autorităţile britanice – n.r.) prin care am fost întrebat dacă sunt de acord să primesc decoraţia. Ea va fi dată, dar, deocamdată, nu se ştie locul şi data. A fost o cerere formulată de premierul Angliei şi a fost aprobată de către Regina Marii Britanii. Este vorba despre The Queen’s Commendation for Bravery”, a declarat, miercuri seara, Florin Morariu.

Acesta a adăugat că nu ştie deocamdată ce presupune distincţia respectivă, cine i-o va înmâna, când şi unde anume.

„Din câte ştiu eu, decoraţia este sub forma unei frunze de stejar. Chiar dacă e vorba doar despre decoraţie în sine, cred că tot reprezintă ceva să fii primul român care o primeşte!”, a spus Morariu.

În noaptea de 3 spre 4 iunie, trei indivizi au intrat cu o dubă închiriată în oameni, pe Podul Londrei. Înarmaţi cu cuţite, au început apoi să atace trecătorii şi pe cei din localurile de lângă pod, din celebra Borough Market.

Florin Morariu muncea atunci într-o brutărie din Londra, chiar în zona London Bridge, în care a avut loc atacul terrorist, el reuşind să surprindă într-o filmare făcută cu telefonul mobil momentele de coşmar de pe străzi. În filmare, românul le povesteşte colegilor de serviciu cum l-a lovit pe unul dintre terorişti după ce acesta reuşise să înjunghie o persoană. El şi un alt coleg au în mână nişte beţe, iar românul îi cere altuia să îi aducă „un făcăleţ” din bucătărie, ca să se poată apăra în caz că apar din nou atacatorii. La finalul filmării se văd şi două victime înjunghiate, care primesc ajutor din partea autorităţilor.

Articol apărut pe mediafax.ro

Ieşeanul Florin Morariu, care a adăpostit mai multe persoane în timpul atacului terorist de anul trecut de pe London Bridge, decorat de regina Marii Britanii

Ieşeanul Florin Morariu, care a lovit un terorist în timpul atacului de anul trecut de pe London Bridge şi a adăpostit mai multe persoane în brutăria unde lucra, va fi decorat de regina Marii Britanii. Florin Morariu spune că a reacţionat pentru ca toţi ”să scape cu viaţă”.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri seară, ieşeanul Florin Morariu va primi ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery”, din partea reginei Marii Britanii. Distincţia este oferită de Casa Regală britanică militarilor şi civililor care, prin fapte şi acţiuni, demonstrează că merită preţuirea şi recunoaşterea poporului britanic.

Articol apărut pe news.ro

Brutarul român care a înfruntat teroriștii din London Bridge va fi decorat de Regina Angliei.

Brutarul român care a înfruntat teroriștii din London Bridge cu navetele de pâine va fi decorat de Regina Angliei. Pentru actele sale de eroism, ieșeanul Florin Morariu va primi o distincție, după ce premierul Theresa May a făcut propunerea iar Regina Angliei a acceptat-o. Morariu a plecat de ceva timp din Marea Britanie și a primit un job la primăria Iași.

Brutarul român Florin Morariu a înfruntat teroriștii înarmați cu cuțite care tăiau lumea pe stradă acum mai bine de un an, în iunie 2017, în timpul atacului din London Bridge. Florin era de serviciu la brutărie în acea seară și a luat două navete de pâine în mâini, când a văzut ce se întâmplă. A aruncat cu ele într-un individ care înjunghia oamenii pe stradă. Apoi a adăpostit peste 20 de persoane îngrozite în brutăria unde lucra în noaptea de 3 spre 4 iunie 2017.

Pentru curajul său, acum el va primi o distincție de la statul englez. Morariu va fi decorat cu distincția „The Queen’s Commendation for Bravery”. Chiar premierul Regatului Unit a inaintat propunerea către Regina Elizabeta a II-a, iar aceasta și-a dat acordul, relatează bzi.ro.

Articol apărut pe libertatea.ro

Românul care s-a luptat cu teroriștii la Londra, decorat de regina Elisabeta a II-a

Brutarul din Iași care a devenit eroul Marii Britanii în vara lui 2017, când s-a luptat cu un grup de terorişti în centrul Londrei şi a adăpostit 20 de trecători în brutărie, va primi o decorație de la regina Elisabeta a II-a.

Florin Morariu este un tânăr de 32 de ani din Iaşi care în vara anului trecut se află la muncă într-o brutărie din centrul Londrei, atunci când un grup de tineri a început să înjunghie oameni la întâmplare într-o piaţă aglomerată din apropiere. El a încercat să alunge agresorii și chiar l-a lovit pe unul dintre ei cu un coș, apoi i-a adăpostit pe trecătorii înspăimântaţi.

Pentru gestul său eroic, românul va primi distincția „The Queen’s Commendation for Brave Conduct”, la recomandarea premierului Theresa May și acceptată de regina Elisabeta a II-a.
Potrivit informațiilor, el nu va fi primi distincția de la suverana Marii Britanii, ci de la un oficial britanic din țara noastră.Opt oameni au murit și peste 40 au fost răniți în atacul din 3 iunie 2017.Articol apărut pe digi24.ro

Românul care s-a luptat cu teroriștii la Londra, decorat de Regina Elisabeta a II-a. „Eroul cu făcălețul”, EROUL Marii Britanii

Dintr-un simplu brutar plecat la muncă în străinatate, a ajuns un adevărat erou în Anglia! Este cazul românului Florin Morariu care acum urmează să fie decorat de însăşi Regina Angliei.
Totul după ce, în urmă cu un an, s-a luptat cu teroriştii înarmaţi care au atacat London Bridge, salvand astfel viaţa a peste 20 de persoane.

“E atac terorist aici! Nebunii ăstia au înjunghiat oamenii pe stradă, uitaţi fraţilor”

Ieșeanul Florin Morariu nu a stat pe gânduri în timpul sângerosului atac din London Bridge, ci a luptat ca un adevărat erou. În noaptea de 3 spre 4 iunie a anului trecut, omul era de serviciu la brutărie. În loc să se adăpostească, a iesit imediat în stradă şi a adus în localul său peste 20 de persoane îngrozite. Totodată, navetele de pâine le-a folosit pentru a lovi un individ care înjunghia oamenii pe stradă.

Acum, faptele sale, urmează să fie răsplătite. La propunerea Theresei May, Regina Angliei îi va acorda românului distincția „The Queen’s Commendation for Bravery”.

Articol apărut pe b1.ro

Ieseanul Florin Morariu, „eroul cu facalet”, decorat de Regina Marii Britanii cu distinctia „The Queen’s Commendation for Bravery”

Florin Morariu, românul care în urmă cu un an uimea Marea Britanie prin atitudinea și curajul dovedite atunci când, aflat în fața teroriștilor nu a fugit, ci s-a apărat pe sine și pe încă alte douăzeci de persoane adăpostite de atentate în bucătăria Bread Ahead Bakery, brutăria din centrul capitalei britanice unde conaționalul nostru lucra, urmează să primească una dintre cele mai importante decorații pe care Casa Regală a Marii Britanii o oferă militarilor și civililor care, prin fapte și acțiuni, demonstrează că merită prețuirea și recunoașterea poporului britanic. Distincția îi va fi acordată lui Florin Morariu de către regina Elisabeta a II-a, ca urmare a propunerii Primului Ministru britanic.

Articol apărut pe agorapress.ro

Florin Morariu, eroul din Londra, va fi decorat de regina Elisabeta a II-a

Brutarul din Iasi, pe numele sau Florin Morariu, care a devenit eroul Marii Britanii in vara lui 2017, cand s-a luptat cu un grup de teroristi in centrul Londrei si a adapostit 20 de trecatori in brutarie, va primi o decoratie de la regina Elisabeta a II-a.  Florin Morariu este un tanar de 32 de ani din Iasi care in vara anului trecut se afla la munca intr-o brutarie din centrul Londrei, atunci cand un grup de tineri a inceput sa injunghie oameni la intamplare intr-o piata aglomerata din apropiere.

Acesta a incercat sa alunge agresorii si chiar l-a lovit pe unul dintre ei cu un cos, apoi i-a adapostit pe trecatorii inspaimantati.

Pentru gestul sau, romanul va primi distinctia „The Queen’s Commendation for Brave Conduct”, la recomandarea premierului Theresa May si acceptata de regina Elisabeta a II-a. Conform informatiilor, barbatul nu va primi distinctia de la suverana Marii Britanii, ci de la un oficial britanic din tara noastra.

Articol apărut pe 9am.ro

EROU – Brutarul român care a înfruntat teroriștii din London Bridge va fi decorat de Regina Angliei

Ieşeanul Florin Morariu, care a lovit un terorist în timpul atacului de anul trecut de pe London Bridge şi a adăpostit mai multe persoane în brutăria unde lucra, va fi decorat de regina Marii Britanii. Florin Morariu spune că a reacţionat pentru ca toţi ”să scape cu viaţă”.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri seară, ieşeanul Florin Morariu va primi ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery”, din partea reginei Marii Britanii. Distincţia este oferită de Casa Regală britanică militarilor şi civililor care, prin fapte şi acţiuni, demonstrează că merită preţuirea şi recunoaşterea poporului britanic. Distincţia îi va fi acordată lui Florin Morariu de către regina Elisabeta a II-a, ca urmare a propunerii Primului Ministru britanic.

„Chiar dacă pentru unii sunt considerat a fi un erou, eu nu mă gândesc decât la faptul că în acele momente am reacţionat aşa cum poate ar fi reacţionat oricare dintre noi, din spirit civic. În acele clipe de coşmar, în care în jur nu vezi decât haos, principala grijă e ca toţi cei care se află în pericol să scape cu viaţă. E onorant să fiu recompensat cu o distincţie prin care naţiunea britanică îşi arată, la cel mai înalt nivel, recunoştinţa faţă de atitudinea pe care am avut-o în acele momente. Mulţumesc, sunt recunoscător. Amintirea acelei zile va fi mereu vie”, a declarat Florin Morariu, considerat eroul atentatelor de la Londra.

În noaptea de 3 spre 4 iunie 2017, trei persoane au intrat cu o dubă în populaţie, pe o stradă din Londra, apoi au început să atace trecătorii cu cuţitul.

Florin Morariu muncea într-o brutărie în zona London Bridge, unde a avut loc atacul terorist, el povestind ulterior cum l-a lovit pe unul dintre terorişti, după ce acesta a reuşit să înjunghie o persoană. De asemenea, a adăpostit în brutărie mai multe persoane pentru a le salva.

Articol apărut pe stiripesurse.ro

Florin Morariu, brutarul român erou în atacul terorist de pe London Bridge, decorat de regina Marii Britanii

Ieşeanul Florin Morariu, care a lovit un terorist cu făcăleţul în timpul atacului de anul trecut de pe London Bridge şi a adăpostit mai multe persoane în brutăria unde lucra, va fi decorat de regina Marii Britanii.

Florin Morariu va primi ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery”, din partea reginei Marii Britanii. „Chiar dacă pentru unii sunt considerat a fi un erou, eu nu mă gândesc decât la faptul că în acele momente am reacţionat aşa cum poate ar fi reacţionat oricare dintre noi, din spirit civic. În acele clipe de coşmar, în care în jur nu vezi decât haos, principala grijă e ca toţi cei care se află în pericol să scape cu viaţă. E onorant să fiu recompensat cu o distincţie prin care naţiunea britanică îşi arată, la cel mai înalt nivel, recunoştinţa faţă de atitudinea pe care am avut-o în acele momente. Mulţumesc, sunt recunoscător. Amintirea acelei zile va fi mereu vie”, a declarat Florin Morariu.

Articol apărut pe observator.tv

„Eroul cu făcăleţ”, decorat de britanici

eșeanul Florin Morariu, supranumit „eroul cu făcăleţ de la Londra”, va primi distincția „The Queen’s Commendation for Bravery”, din partea Marii Britanii, pentru faptele din timpul atacului terorist din iunie 2017, de la Borough Market.

Florin Morariu a declarat miercuri seară, corespondentului Mediafax, că a primit o scrisoare din partea autorităţilor britanice, prin care este propus de către premierul Theresa May pentru a primi distincția „The Queen’s Commendation for Bravery”.

Distincția reprezintă o formă de recunoaștere a unui comportament brav al militarilor și civililor, demonstrat în anumite circumstanțe deosebite și în numele națiunii britanice.

„Mi-au trimis o scrisoare (autorităţile britanice – n.r.) prin care am fost întrebat dacă sunt de acord să primesc decoraţia. Ea va fi dată, dar, deocamdată, nu se ştie locul şi data. A fost o cerere formulată de premierul Angliei şi a fost aprobată de către Regina Marii Britanii. Este vorba despre The Queen’s Commendation for Bravery”, a declarat Florin Morariu.

Acesta a adăugat că nu ştie deocamdată ce presupune distincţia respectivă, cine i-o va înmâna, când şi unde anume.

„Din câte ştiu eu, decoraţia este sub forma unei frunze de stejar. Chiar dacă e vorba doar despre decoraţie în sine, cred că tot reprezintă ceva să fii primul român care o primeşte!”, a spus Morariu.

În vara anului trecut, trei indivizi au intrat cu o dubă închiriată în oameni, pe Podul Londrei. Înarmaţi cu cuţite, au început apoi să atace trecătorii şi pe cei din localurile de lângă pod, din celebra Borough Market.

Florin Morariu muncea atunci într-o brutărie din Londra, chiar în zona London Bridge, în care a avut loc atacul terrorist, el reuşind să surprindă într-o filmare făcută cu telefonul mobil momentele de coşmar de pe străzi. În filmare, românul le povesteşte colegilor de serviciu cum l-a lovit pe unul dintre terorişti după ce acesta reuşise să înjunghie o persoană. El şi un alt coleg au în mână nişte beţe, iar românul îi cere altuia să îi aducă „un făcăleţ” din bucătărie, ca să se poată apăra în caz că apar din nou atacatorii. La finalul filmării se văd şi două victime înjunghiate, care primesc ajutor din partea autorităţilor.

Articol apărut pe cotidianul.ro

„Eroul cu facalet” de la atentatele din Londra este primul roman premiat de Regina Marii Britanii

Florin Morariu, supranumit „eroul cu facalet de la Londra”, va primi distinctia „The Queen’s Commendation for Bravery”, din partea Marii Britanii, pentru faptele de care a dat dovada in timpul atacului terorist din iunie 2017, de la Borough Market.

Ieseanul Florin Morariu a declarat miercuri seara ca a primit o scrisoare din partea autoritatilor britanice, prin care este propus de catre premierul Theresa May pentru a primi distinctia „The Queen’s Commendation for Bravery”.

Distinctia reprezinta o forma de recunoastere a unui comportament curajos al militarilor si civililor, demonstrat in anumite circumstante deosebite si in numele natiunii britanice.

„Mi-au trimis o scrisoare (autoritatile britanice – n.red.) prin care am fost intrebat daca sunt de acord sa primesc decoratia. Ea va fi data, dar, deocamdata, nu se stie locul si data. A fost o cerere formulata de premierul Angliei si a fost aprobata de catre Regina Marii Britanii. Este vorba despre The Queen’s Commendation for Bravery”, a declarat, miercuri seara, Florin Morariu. Acesta a adaugat ca nu stie deocamdata ce presupune distinctia respectiva, cine i-o va inmana, cand si unde anume.

„Din cate stiu eu, decoratia este sub forma unei frunze de stejar. Chiar daca e vorba doar despre decoratie in sine, cred ca tot reprezinta ceva sa fii primul roman care o primeste!”, a spus Morariu.

In noaptea de 3 spre 4 iunie, trei indivizi au intrat cu o duba inchiriata in oameni, pe Podul Londrei. Inarmati cu cutite, au inceput apoi sa atace trecatorii si pe cei din localurile de langa pod, din celebra Borough Market. Florin Morariu muncea atunci intr-o brutarie din Londra, chiar in zona London Bridge, in care a avut loc atacul terrorist, el reusind sa surprinda intr-o filmare facuta cu telefonul mobil momentele de cosmar de pe strazi. In filmare, romanul le povesteste colegilor de serviciu cum l-a lovit pe unul dintre teroristi dupa ce acesta reusise sa injunghie o persoana. El si un alt coleg au in mana niste bete, iar romanul ii cere altuia sa ii aduca „un facalet” din bucatarie, ca sa se poata apara in caz ca apar din nou atacatorii. La finalul filmarii se vad si doua victime injunghiate, care primesc ajutor din partea autoritatilor.

Articol apărut pe ziare.com

Românul care s-a luptat cu teroriștii la Londra, decorat de Regina Elisabeta a II-a. „Eroul cu făcălețul”, EROUL Marii Britanii

Românul care s-a luptat cu teroriștii la Londra, decorat de Regina Elisabeta a II-a. „Eroul cu făcălețul”, EROUL Marii Britanii. Dintr-un simplu brutar plecat la muncă în străinatate, a ajuns un adevărat erou în Anglia! Este cazul românului Florin Morariu care acum urmează să fie decorat de însăşi Regina Angliei. Totul după ce, în urmă cu un an, s-a luptat cu teroriştii înarmaţi care au atacat London Bridge, salvand astfel viaţa a peste 20 de persoane.

“E atac terorist aici! Nebunii ăstia au înjunghiat oamenii pe stradă, uitaţi fraţilor”

Ieșeanul Florin Morariu nu a stat pe gânduri în timpul sângerosului atac din London Bridge, ci a luptat ca un adevărat erou. În noaptea de 3 spre 4 iunie a anului trecut, omul era de serviciu la brutărie. În loc să se adăpostească, a iesit imediat în stradă şi a adus în localul său peste 20 de persoane îngrozite. Totodată, navetele de pâine le-a folosit pentru a lovi un individ care înjunghia oamenii pe stradă.

Acum, faptele sale, urmează să fie răsplătite. La propunerea Theresei May, Regina Anglieiîi va acorda românului distincția „The Queen s Commendation for Bravery”.

Articol apărut pe diacaf.com

„Eroul cu facalet”, decorat de britanici

Florin Morariu, supranumit „eroul cu facalet de la Londra”, va primi distinctia „The Queen’s Commendation for Bravery”, din partea Marii Britanii.

Articol apărut pe astazi.ro

Ieşeanul care s-a luat la trântă cu teroriștii din Londra, decorat de regina Elisabeta a II-a

Brutarul din Iași care a devenit eroul Marii Britanii în vara lui 2017, când s-a luptat cu un grup de terorişti în centrul Londrei şi a adăpostit 20 de trecători în brutărie, va primi o decorație de la regina Elisabeta a II-a.

Florin Morariu este un tânăr de 32 de ani din Iaşi care în vara anului trecut se află la muncă într-o brutărie din centrul Londrei, atunci când un grup de tineri a început să înjunghie oameni la întâmplare într-o piaţă aglomerată din apropiere. El a încercat să alunge agresorii și chiar l-a lovit pe unul dintre ei cu un coș, apoi i-a adăpostit pe trecătorii înspăimântaţi. Pentru gestul său eroic, românul va primi distincția „The Queen’s Commendation for Brave Conduct”, la recomandarea premierului Theresa May și acceptată de regina Elisabeta a II-a. Potrivit informațiilor, el nu va primi distincția de la suverana Marii Britanii, ci de la un oficial britanic din țara noastră.

Opt oameni au murit și peste 40 au fost răniți în atacul din 3 iunie 2017

Articol apărut pe ziaruldeiasi.ro

Reacția primului român care va fi decorat de Regina UK. Florin, erou după atentatul din 2017

Florin Morariu, ieșeanul care a salvat mai multe persoane în urma atacului terorist de pe Podul Londrei, în iunie 2017, va fi decorat la propunerea premierului Marii Britanii, Theresa May. Potrivit bzi.ro, gestul eroic al românului nu a trecut neobservat de oficialii britanici, acesta urmând să primească disctincția „The Queen’s Commendation for Bravery”.

Premierul Regatului Unit a înaintat propunerea reginei Elisabeta a II-a, iar aceasta și-a dat acordul.  Florin Morariu a declarat miercuri seară pentru Mediafax că a primit o scrisoare din partea autorităţilor britanice, prin care este propus de către premierul Theresa May pentru a primi distincţia „The Queen’s Commendation for Bravery”. „Mi-au trimis o scrisoare (autorităţile britanice – n.r.) prin care am fost întrebat dacă sunt de acord să primesc decoraţia.

Ea va fi dată, dar, deocamdată, nu se ştie locul şi data.

Articol apărut pe newslist.ro

Românul care s-a luptat cu teroriștii la Londra va fi decorat de regina Elisabeta a II-a

Brutarul din Iași, Florin Morariu, care a devenit eroul Marii Britanii în vara lui 2017, când s-a luptat cu un grup de terorişti în centrul Londrei şi a adăpostit 20 de trecători în brutărie, va primi o decorație de la regina Elisabeta a II-a, anunță digi24.ro.

Pentru gestul său eroic, românul va primi distincția „The Queen’s Commendation for Brave Conduct”, la recomandarea premierului Theresa May și acceptată de regina Elisabeta a II-a.

Potrivit informațiilor, el nu va fi primi distincția de la suverana Marii Britanii, ci va primi distincția de la un oficial britanic din România.

Articol apărut pe publika.md

Românul care s-a luptat cu teroriștii la Londra, decorat de regina Elisabeta a II-a

Brutarul din Iași, Florin Morariu, care a devenit eroul Marii Britanii în vara lui 2017, când s-a luptat cu un grup de terorişti în centrul Londrei şi a adăpostit 20 de trecători în brutărie, va primi o decorație de la regina Elisabeta a II-a, anunță Digi24.ro.

Pentru gestul său eroic, românul va primi distincția „The Queen’s Commendation for Brave Conduct”, la recomandarea premierului Theresa May și acceptată de regina Elisabeta a II-a.

Potrivit informațiilor, el nu va fi primi distincția de la suverana Marii Britanii, ci va primi distincția de la un oficial britanic din România.

Regina Elisabeta a fost de acord ca romanul brutar considerat erou dupa atacul terorist produs la Londra in 2017 sa fie decorat

Regina Elisabeta a Marii Britanii a fost de acord ca Florin Morariu, românul considerat erou dupa atacul de la London Bridge de anul trecut, sa fie decorat.  Astfel romanul brutar care a salvat mai multe persoane în urma atacului terorist din iunie 2017 va fi decorat la propunerea premierului Marii Britanii, Theresa May.

Articol apărut pe ronews.co.uk

Românul care s-a luptat cu teroriștii va fi decorat de regina Elisabeta a II-a

Articol apărut pe ziuaconstanta.ro

 

Florin Morariu, “eroul din Londra”, a cerut Ambasadei Romaniei casa sociala si serviciu. “Nu ma simt in siguranta”

Florin Morariu, romanul considerat erou la Londra dupa ce a adapostit 20 de oameni la el in brutarie, in timpul atacului terorist, a cerut casa sociala si serviciu la Ambasada Romaniei.

Florin Morariu a ajuns celebru dupa ce s-a filmat in noaptea atacului terorist din Londra cum povestea ca a lovit un agresor cu naveta in cap de l-a “zapacit” si ca a salvat 20 de persoane din calea teroristilor, adapostindu-i in brutaria la care lucreaza. Mai mult de atat, pe imaginile care au fost vazute de peste 2,5 milioane de oameni, Florin i-a amenintat pe teroristi si cu “facaletul ala tare”.

A doua zi, pe retelele de socializare, londonezii au povestit cum au fost salvati de roman si i-au laudat curajul de care a dat dovada. Televiziuni din Marea Britanie, SUA si Italia au facut reportaje cu el si toate l-au numit un erou.

Articol apărut pe știrileprotv.ro

Florin Morariu, eroul din Londra, se teme pentru viața lui: Vreau puțină protecție

Românul considerat erou pentru modul în care a acționat în timpul atentatului de sâmbătă seară din Londra este dezamăgit de autorități. Florin Morariu se teme acum pentru viața lui și spune că vrea să se simtă protejat pentru ca posibili cunoscuți ai celor trei teroriști să nu se răzbune, mai ales că a și văzut cum o persoană a fost înjunghiată de către atacatori. El a povestit cu lux de amănunte ce a făcut, fiind salvat la rândul lui de poliție în ultima clipă.

Florin Morariu nu se consideră un erou, deși a adăpostit în jur de 20 de oameni în brutăria în care lucrează, și spune că „orice om ar fi trebuit să facă la fel ca mine”. Ce spune despre englezul care a fugit cu berea în mână? „Păi îi era sete”. El a lămurit și ce era „basketul” de la brutăria-patiseria cunoscută în Londra: „Aşa îi spunem unde lucrez (Bread Ahead Bakery – n.red.). E o ladă mare de pâine, are vreo 60 centimetri. E o navetă.

Articol apărut pe siteul digi24.ro

UN AN DE LA ATACUL DIN LONDRA. Ce s-a ales de românul din Londra, „eroul român cu făcăleţ“, la un an după atac:„ I-am dat un baschet de l-am zăpăcit! Fcăleţul ăla tare de sub masă du-te și adu-l încoa’!” Brutarul se simte abandonat

Florin este românul al cărui nume a fost rostit de milioane de români și englezi deopotrivă după evenimentele din iunie 2017, în timpul unuia dintre atentatele petrecute în capitala Marii Britanii.Florin Morariu lucra la o brutărie din centrul Londrei  când a ajuns în mijlocul jihadiştilor. Îşi aminteşte că în seara de 3 iunie 2017 a auzit zgomote puternice. A ieşit să vadă ce se întâmplă şi l-a lovit pe unul dintre terorişti cu o ladă de pâine. Apoi a adăpostit în brutărie mai mulţi oameni speriaţi.

Articol apărut pe www.a1.ro

 

Eroul român din Londra, la un an după atac. Brutarul român spune că se simte abandonat de autoritățile britanice

Articol apărut pe www.tvhappy.ro

Românul considerat erou după atacul terorist de la Londra cere DAUNE

Florin Morariu a revenit acasă, în Iași, de 7 luni. Medicii londonezi i-au prescris un tratament pentru stările de depresie și anxietate. Ieșeanul este dezamăgit de autoritățile britanice, dar și de cele de la noi.
Acesta și-a angajat un avocat și vrea să ceară daune autorităților britanice pentru drama prin care trece.
Primarul Iașului i-a promis un loc de muncă, însă, deocamdată, nimic nu este concretizat. Bărbatul nu exclude varianta să-și caute un loc de muncă din nou în afara țării.

Articol aparut pe siteul Realitatea.net: www.realitatea.net

Românul devenit erou în Londra după ce i-a înfruntat pe terorişti vrea să ceară despăgubiri statului britanic: „Nu m-a ajutat cu nimic”

Florin Morariu, românul devenit erou în Londra după ce i-a înfruntat pe terorişti, vrea să ceară despăgubiri statului britanic, informează Mediafax. Florin Morariu susţine că statul britanic nu l-a ajutat cu nimic după atentatul de anul trecut de la London Bridge, în care şi-a riscat viaţa.

”Din păcate, statul britanic nu m-a ajutat cu nimic. Am fost obligat sa mă întorc in România după ce proprietara locuinţei în care stăteam cu chirie m-a rugat să plec de acolo, deoarece se temea pentru că atacatorii erau din acelaşi cartier. Nu am mai avut unde să dorm. Nu mai aveam bani, am plecat doar cu un troler şi într-un tricou, lăsasem geaca mea unei femei care leşinase pe stradă în timpul incidentelor. Mergeam pe stradă prin Londra, mă vedeam la televizor în vitrinele magazinelor de acolo, dar eu eram un imigrant fără casă şi fără bani”, a declarat Florin Morariu pentru sursa citată.

Românul spune că îi este teamă să se întoarcă în Londra. ”Sincer, vă spun că îmi este şi teamă să mă întorc la Londra, pentru că am sentimentul că voi fi nevoit să mă uit mereu peste umăr”, a mai declarat bărbatul.

Articol apărut pe cancan.ro: www.cancan.ro

Eroul ieşean de la Londra va cere daune pentru drama prin care trece

Florin Morariu, eroul ieşean de la Londra care s-a luptat cu teroriştii, va cere daune pentru drama prin care trece  ”Din păcate, statul britanic nu m-a ajutat cu nimic. Am fost obligat să mă întorc în România, după ce proprietara locuinţei în care stăteam cu chirie m-a rugat să plec de acolo, deoarece se temea, pentru că atacatorii erau din acelaşi cartier. Nu am mai avut unde să dorm, nu mai aveam bani, pentru că zona respectivă a fost închisă imediat după atacuri, am plecat doar cu un troler şi într-un tricou, lăsasem geaca mea unei femei care leşinase pe stradă în timpul incidentelor. Mergeam pe stradă prin Londra, mă vedeam la tv în vitrinele magazinelor de acolo, dar eu eram un imigrant fără casă şi fără bani…Sincer vă spun că îmi este şiteamă să mă întorc în Londra, pentru că am sentimentul că voi fi nevoit să mă uit mereu peste umăr”, a declarat Florin Morariu, ieşeanul care s-a luptat cu teroriştii la Londra.

Articol apărut pe mediafax.ro: www.mediafax.ro

Ieşeanul care s-a luptat cu teroriştii la Londra vrea să dea în judecată Marea Britanie

Brutarul din Iaşi care a devenit eroul Marii Britanii vara trecută, când s-a luptat cu un grup de terorişti în centrul Londrei şi a adăpostit 20 de trecători în brutărie, cere despăgubiri Regatului Unit. E supărat şi consideră că britanicii sunt nerecunoscători. Autorităţile nu i-au asigurat protecţie, la serviciu nu s-a putut întoarce din cauza traumei, iar proprietara casei unde stătea cu chirie i-a cerut să plece, de teamă să nu se răzbune pe ea prietenii atentatorilor.

Florin Morariu, un tânăr de 32 de ani de la Iaşi, se plânge că a rămas doar cu mulţumirile britanicilor. În iunie 2017, când un grup de tineri a început să înjunghie oameni la întâmplare într-o piaţă aglomerată de la Londra, lucra în apropiere şi a încercat să alunge agresorii. A deschis uşile brutăriei ca să ofere adăpost trecătorilor înspăimântaţi. La şapte luni după atacul ce a lăsat în urmă şapte morţi şi 48 de răniţi, el s-a întors acasă pentru că nu se mai simţea în siguranţă în Regat.

„Mi-au spus că nu pot să ma încadreze în protecţia martorilor, deoarece cei trei au murit şi ceilalţi 12 au fost arestaţi. Oriunde mă duc eu trebuie să fiu atent să mă uit să văd dacă nu se întâmplă ceva”, spune Florin Morariu. În plus, brutarul din Moldova a rămas cu traume după atentat. Medicii britanici îi asigură acum un tratament care să îl facă să uite teama şi să scape de coşmarurile din ficare noapte. „Frica mea o să fie toată viaţa. Toată lumea erou, erou, dar ajungi să vezi că toţi au dat doar promisiuni şi cam atât. Sunt de şapte luni acasă, nimeni nu a făcut nimic pentru mine, doar promisiuni”, a declarat tânărul pentru Digi24.

Articol apărut în Ziarul de Iași: www.ziaruldeiasi.ro

 

Românul-erou care s-a luptat cu teroriștii la Londra vrea să dea în judecată Marea Britanie

Brutarul din Moldova care a devenit eroul Marii Britanii vara trecută, când s-a luptat cu un grup de terorişti în centrul Londrei şi a adăpostit 20 de trecători în brutărie, cere despăgubiri Regatului Unit. E supărat şi consideră că britanicii sunt nerecunoscători. Autorităţile nu i-au asigurat protecţie, la serviciu nu s-a putut întoarce din cauza traumei, iar proprietara casei unde stătea cu chirie i-a cerut să plece, de teamă să nu se răzbune pe ea prietenii atentatorilor.

Florin Morariu, un tânăr de 32 de ani de la Iaşi, se plânge că a rămas doar cu mulţumirile britanicilor. În iunie 2017, când un grup de tineri a început să înjunghie oameni la întâmplare într-o piaţă aglomerată de la Londra, lucra în apropiere şi a încercat să alunge agresorii. A deschis uşile brutăriei ca să ofere adăpost trecătorilor înspăimântaţi.

Românul erou de la Londra, lăudat de Theresa May în parlamentul britanic
La şapte luni după atacul ce a lăsat în urmă şapte morţi şi 48 de răniţi, el s-a întors acasă pentru că nu se mai simţea în siguranţă în Regat.
„Mi-au spus că nu pot să ma încadreze în protecția martorilor, deoarece cei trei au murit și ceilalți 12 au fost arestați. Oriunde mă duc eu trebuie să fiu atent să mă uit să văd dacă nu se întâmplă ceva”, spune Florin Morariu.

În plus, brutarul din Moldova a rămas cu traume după atentat. Medicii britanici îi asigură acum un tratament care să îl facă să uite teama şi să scape de coşmarurile din ficare noapte.
Brutarul român, traumatizat de atacuri. Florin Morariu încă nu s-a întors la muncă
„Frica mea o să fie toată viața. Toată lumea erou, erou, dar ajungi să vezi că toți au dat doar promisiuni și cam atât. Sunt de șapte luni acasă, nimeni nu a făcut nimic pentru mine, doar promisiuni”, a declarat tânărul pentru Digi24.

Eroul român din Londra, la CNN: „M-am gândit ce pot să fac să mă salvez eu și să-l salvez și pe omul ăla”

Eroul britanicilor este în concediu medical până la sfârşitul lunii. Se teme să se întoarcă, însă, la Londra. Şi-a angajat un avocat care să clarifice situaţia cu autorităţile din Marea Britanie. Crede că are dreptul la despăgubiri: nu mai are unde să locuiască şi nici de serviciu nu se simte în stare să se apuce din nou. Iar toate acestea nu s-ar fi întâmplat, spune el, dacă nu dădea nas în nas cu teroriştii.

„Eu sunt un om simplu, nu am cum să pot să lupt de unul singur. M-am simțit neîndreptățit, deoarece am fost lăsat fix de izbeliște. Nimeni nu făcut nimic pentru mine. S-au spălat pe mâni toți”, se plânge Florin.
„El avea contract de muncă, avea o ședere de trei ani de zile în Anglia și în mod sigur are o protecție socială, concretă. E vremea să facem mai mult decât s-a făcut până acum pentru eroul nostru”, spune Gianina Poroșnicu, avocat.

Între timp, eroul de la Londra se gândeşte să îşi găsească serviciu în ţară.

Articol apărut pe Digi24.ro: www.digi24.ro

 

Articol apărut în publicația londoneză Daily Mail:

 

Interviu Radio Iași realizat de Mihaela Munteanu:

 

Știre apărută la KanalD

 

Discursul premierului britanic Theresa May în Parlament despre Florin Morariu:

 

Articol apărut pe data de 23 ianuarie în publicația britanică „The Sun”, despre eroul de la Londra, Florin Morariu, clientul Cabinetului de avocatură Poroșnicu Gianina Vera

Romanian baker who saved 20 during terror attack at Borough Market says the Government abandoned him, denying him support and protection

 

Articol apărut în publicația britanică „Mirror”, referitor la eroul de la Londra, Florin Morariu, și avocatul Poroșnicu Gianina Vera

 

Articol apărut în publicația britanică Scotlandyardnews.com, despre Florin Morariu, eroul de la Londra, și avocatul Poroșnicu Gianina Vera

 

Articol apărut în publicația newsgrio.com pe data de 18 ianuarie, despre eroul de la Londra, Florin Morariu, clientul Cabinetului de avocatură Poroșnicu Gianina Vera

 

Articol apărut în publicația „Libertatea” pe data de 23 ianuarie, despre eroul de la Londra, Florin Morariu, clientul Cabinetului de avocatură Poroșnicu Gianina Vera

 

Ştire apărută la Antena 3, referitoare la Florin Morariu, eroul de la Londra, clientul Cabinetului de avocatură Poroşnicu Gianina Vera

 

Ştire apărută pe data de 22 ianuarie 2018 pe publicația miscareaderezistenta.ro, referitoare la avocatul Poroşnicu Gianina Vera şi eroul de la Londra, Florin Morariu

 

Ştire apărută la Observator TV pe data de 17 ianuarie 2018, referitoare la Florin Morariu, eroul de la Londra, clientul Cabinetului de avocatură Poroşnicu Gianina Vera

 

Articol apărut pe data de 19 ianuarie 2018 la agenția de știri Hotnews despre Florin Morariu, eroul de la Londra, clientul Cabinetului de avocatură Poroșnicu Gianina Vera